Voormalig Psychiatrisch Ziekenhuis: Verleden erkennen

Vanaf het begin van de bouwplannen is Flow in Home BV betrokken bij het energetisch vrijmaken van het gebouw en het gebied Meerenberg in Bloemendaal om een fijne leefsfeer te creëren. Het voormalige psychiatrisch ziekenhuis werd tussen 1987 en 2002 afgebouwd en het terrein is sindsdien flink in verval geraakt. Nu wordt het terrein omgetoverd tot een nieuwe woonomgeving: een vrij liggend carré in een landschapspark met 45 woningen: ‘Hier woont u in harmonie met volgroeide natuur in een monumentaal landschap, een park vol cultuurhistorie’.

Vanuit energetisch perspectief is het niet verbazend dat potentiële kopers van woningen het terrein als ‘druk’ ervaren. Zo voelt het ook als het Flow in Home team in opdracht van de verkopende makelaar en projectontwikkelaar een aantal bezoeken aflegt. We ontmoeten tal van energieën die om aandacht vragen. We proberen met hen contact te maken en ze te horen; na verloop van tijd lukt het. We staan aan hun kant: zij die nooit echt werden gehoord!

Het Flow in Home team besloot een brief op te stellen voor alle betrokken partners: ‘We hebben ons in het bijzonder gericht op de voormalige functie van het gebouw en de nog voelbare energie van voormalige bewoners. De vaak hoogbegaafde, artistieke en creatieve bewoners kregen in de vorige eeuw weinig tot geen erkenning voor hun inbreng en bijdrage. Gelukkig mogen we juist nu hen de herkenning en erkenning geven die ze nooit gehad hebben. Vanuit dit respect willen ze zich graag toewijden aan de nieuwe invulling van “hun” woning. Ze willen bescherming bieden en zorgen voor een liefdevol thuis voor een ieder. Wij zijn erg dankbaar dat juist zij zo toegewijd zijn en willen meehelpen om een tevreden en positieve omgeving voor een ieder te creëren’.

Update 14 april 2017: Na een pauze van een paar maanden kreeg Flow in Home de opdracht om vanaf half april 2017 zich weer te verbinden met Carré van Bloemendaal, het hoofdgebouw van voormalig Provinciaal ziekenhuis waar nu prachtige woningen tot stand komen. Na betrokken te zijn geweest bij het energetisch vrijmaken van het terrein gaan wij nu de bouw begeleiden en  zorgen voor een harmonieuze oplevering.

We ervaren nu zoveel rust, vertrouwen en dankbaarheid. Het beeld dat bij de entree staat geeft ook een heel ander gevoel: er is blijdschap, erkenning en respect. De omgeving straalt veel meer vertrouwen uit. Wat een mooie samenwerking.

Update 1 april 2018: Het team van Flow in Home heeft het Carré dicht gemaakt, door ook de tweede fase van woningen te begeleiden. Alle woningen zijn inmiddels verkocht. Wij houden contact tijdens de bouw tot de oplevering.

Wat is en wordt het prachtig! Vol erkenning en respect.

Flow in Home

Flow in Home
Raalterweg 24A
8131 SC WIJHE

KvK 65372077
NL63TRIO0338500677

Partners

Aangesloten bij

5/5

Deel Flow in Home:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp